Всеки от нас мечтае за повече свободно време. Рядко обаче се замисляме колко опасно може да бъде то, особено когато го притежаваш в условията на политическа, икономическа и културна криза. За съжаление, у нас, свободното време се равнява на безработица, а тя е свързана с безпаричие. То от своя страна действа като ацетон на мозъка и той започва да рисува розови или буреносни облаци, пълни с опасни или илюзорни представи за величие, любов, шастие. Дрън, дрън – не вярвате ли, е погледнете:

Може да забележите корона, знакa на рода Дуло, първата буква от глаголицата, ръкописни винетки и някакви „тайнствени” руни. Величието е украсено с позацапан вход и виснали кабеляци, но така е, все пак има и работещи хора, а те от величие не разбират, ама грам.

Всъщност българското средновековие е тежък период, в който родната аристокрация е изчезнала или е била претопена. Единственото смислено нещо на снимката е думата „съвет”. Но така е – свободно време + пет лева в джоба на седмица = на ВЕЛИК БОЛЯРСКИ СЪВЕТ. Да са ни живи и здрави болярите, че не политиците не ни стигат.

Advertisements