След 50 години младият Гюнтер си признал, че си играл с кибрит около Райхстага. После избухнала световната война – играчка-плачка 🙂 Младият Томас, който изчезва в деня на атентатите от 2001 г., често играел на авиационни симулатори.

Учудващо е колко пъти могат да ти сервират една и съща пържола, да те убеждават, че си сит, а подозрението да къркори в стомаха ти. Става въпрос разбира се за най-вкусната пържола (не морков) – тази на собствената ни сигурност. Тоягата винаги е дебела, но за сметка на това, през новото столетие е с пирон на края…?

Германците ги заплашила била Ал Кайда. Във връзка с това, председателят на юридическата комисия в Бундестага Зигфрид Каудер, член на управляващите Християндемократи, предложил да се ограничи свободата на словото в медиите.

Шпигел цитира изказването му: „Необходимо е да задължим пресата да се въздържа в ситуации, подобни на тази в момента, когато терористичната опасност е много голяма. Ако медиите съобщават данни, че даден обект е изложен на риск, това може да се превърне в полезна за терористите информация”.

Веднага си представих 3 неща! Как Обамеца забранява Холивуд, защото там постоянно „инсценират” атаки над държавни обекти и политически лица. Представих си как облакътен на камък Махмуд Джелази Кумбарадейра[1] пуши опиум и чете Шпигел в пещерите на терористичната столица Тора Бора, за да си избере следващата мишена. Представих си и как бащата на г-н Каудер е бил нацистки щурмовак и му е подарил като дете портрет с Фюрера, който  той тайничко крие в килера си и до днес, забърсвайки прахта от него веднъж седмично.

Последното си го представих, защото през 1933 г. германският парламент – Райхстага „е запален от комунисти-терористи”. Поради липса на сграда, държавният орган постепенно губи функциите си и Хитлер започва да си вее байрака. Но, за да се предотвратят нови подобни зулуми, са отнети редица човешки права! Най-важните от тях са – правото на неприкосновеност на личната кореспонденция (отнето от кабинета на Д. Буш – младши след 9.XI.2001 г.) и свободата на печатните медии, която г-н Каудер иска да „ограничи”. Заради какво? Е как – заради терористите.

Добър апетит – менюто е конфиденциално и заради вашата сигурност не се препоръчва да го четете.


[1] Персонажът е измислен, всяка прилика с действителността е случайна, а ако такъв човек има в арабския свят и той е обикновен бозаджия – моля да приеме извиненията ми.

Advertisements