Днес е 10 ноември! Обичайно през този ден изпълзяват всички неосъществени гниди на обществото, които не могат да съградят нищо смислено, но с охота, повтаряйки стари фрази от зората на прехода, искат да рушат.

Сега единствената ни пречка към демокрацията и свободата е кривото ни историческо минало, което се олицетворява от паметника на съветската армия в София. Група либертарианци-интелектуалци искат да бутнат монумента на съветския войник, който държи ШМАЙЗЕР в ръката. Навремето това беше използвано като игра на думи, днес е дежурна медийна реплика, която демонстрира некомпетентността на новите ковачи на родната история. Физическата разлика между шмайзера и шпагина е тази:

ШМАЙЗЕР

ШПАГИН

За хората, които не могат да направят визуалната и семантичната разлика, шмайзерът е част от веригите, а шпагинът е част от меча –
На тези, които заявят, че това е долна съветска пропаганда и продължават да не различават шмайзер от шпагин – А на тези, които и сега не правят разликата, им предлагам да взривим Царевец, защото това е паметник на българските царе, довели страната ни до 500 години Османско робство. Днешното общество очевидно не познава историята. Очевидно е, същота така, че това не пречи на деструктивните му намерения.

Advertisements