Български гражданин на път към урната на първия референдум!

Навремето „царят“ отсече народните мераци с един замах на  брадвата: „много скъп експеримент е да се прави референдум за НАТО“, после заяви същото и за ЕС. За първото аз бях против, за второто – не, но нямаше кой да ме пита. Подобно поведение на Готиния Кобур е обяснимо – човекът все пак е цар, макар и без корона.

Защо обаче се изврати народното момче – Бойко Борисов? Вчера той най-мъжкарската и малко диктаторската заяви: щом Турция се развива, няма да има български референдум по въпроса за членството й в ЕС. Дали сме „за“ или „против“ – отново не е най-важното, но господа политици, разберете, че референдумът не е „постна пица“, дето да ни я давате и да си я взимате – референдумът е наше законово право.

Чудя се по какъв въпрос ще ни разрешат да упражним това си право, но за да не ни резнат пак – да почнем с нещо по-маловажно. Аз предлагам да направим „Референдум за забрана на откритите колички за продажба на тиква“ или „Референдум за Народно събрание в състав от 100 души“ – криза е, защо пък не.

Advertisements