Или как българските социалисти, по погрешка, погребаха социализма на XXI в.

Седнали ония ми ти видни социалисти да решават как да спасят държавата. Мислят, мислят и какво да измислят. „Ще плашим обществото със сравнения и то ще се светне”. И понеже и те не знаят социалисти ли са, бивши комунисти ли са или са просто социопати, започнаха да говорят глупости. Ама те никога не са били силни в сравненията, а за самоидентичността си вече и дума не могат да обелят – съвсем заплещиха глупости. „Бойко Борисов приличал на Уго Чавес, а последният се дразнел, че го сравнявали с родния премиер”. Ами ше се дразни бе г-н, опа другарю Петков, нали човекът все пак е социалист, а не е от семейството на либералните партии в Европа. Вие поне, докато бяхте министър на вътрешните работи и ходихте да „плувате” в басейна „Спартак”, изобщо не ви пукаше с кой ще ви сравняват. Така и не намерихте смелост да кажете на хората мутра ли сте или ченге.

Вие на вашия пленум, вместо да се радвате, че Бойко прилича на Уго (и двамата са колеги по пагон), сте седнали да се притеснявате[1]. Ами така поне социалистическата революция най-сетне ще победи и в България.. На другаря Петков трябва да припомним и думите на Уго Чавес: „Ние не можем да изградим социализма просто с едно махване на вълшебна пръчица. Социализмът – това е процес на ежедневно съзиждане”. Да г-н/д-р Петков, а не на среднощно пикаене по фонтаните.

Сега чакаме Яне Янев с насмешка да сравни Бойко Борисов с Жан-Клод Юнкер – тогава съвсем ше се обиди човека, може и оставката, дето си я носи в джоба, да си хвърли.


[1] Partido Socialista Unido de Venezuela, PSUV – е най-голямата социалистическа формация в Западното полукълбо

Advertisements