parlament2.jpg

„Музей на позора” е една от най-новите културно-исторически институции в България. Тя има отговорната задача да запознае настоящето и идните поколения с експозиция, представяща значимият политико-социален преход на българското общество към пазарно-правова либерална демокрация. Музеят е създаден благодарение на общите усилия на българския политически елит в средата на 90-те години на XX в. и затова закономерно се помещава в бившата сградата на Народното събрание. В него гости от цялата страна и чужбина могат да видят няколко постоянни музейни сбирки:

 1. Евтин популизъм

 2. Законодателен лобизъм

 3. Обслужване на лични интереси

 4. Гласуване с чужди карти и посредством подадени сигнали

 5. Безочие

 6. Некомпетентност

 7. Практикуване на развлекателни занимания по време на пленарни заседания

 8. Празна зала

Музеят ще приема и временни, гостуващи експозиции. За да запознаем бъдещите си гости с важността на изложените експонати ще им представим бивши и настоящи временни експозиции.

Предишни:

 1. Български бизнес блок – „Здравей българино”

 2. СДС – „Ликвидационни съвети”

 3. БСП – „ Износ на зърно”

Настоящи:

 1. Коалиция за България – „Разпродажба на остатъците”

 2. ОДС – „Масова приватизация”

 3. ДПС – „обръчи от фирми”

 4. Атака – „Всичките ще ви избием”

 5. Негово величество царьот на България – „Усвояване на имоти и горски площи”

Предстоящи изложби:

 1. Герб „Аз смятам …”

По време на тура ще бъдете напътствани от професионален гид. Предвижда се обедна почивка с кебапчета на символична цена. Ако гостите ни имат желание, срещу допълнително заплащане, могат да станат за кратко част от експозицията. Срещу скромна сума те могат да седнат на банките, да гласуват с чужда карта или дори да поръчат някой закон. В кулоарите нашите гости могат да направят глупаво изказване и да се почустват като част от представените в сбирките лица. Гарантираме ви приятно изживяване, което ще ви накара да се почувствате значими и съпричастни към либералните ценности на съвременна България.

 

Advertisements